Let op: Je bekijkt nu informatie uit een oud examenjaar.Ga naar het huidige examenjaar

Registreren van opleidingscode in Facet

Gepubliceerd op

Bij het inplannen van examens is het invullen van de opleidingscode (voorheen Crebonummer) niet verplicht. We merken dat deze code steeds minder vaak ingevuld wordt. Omdat de opleidingscodes ons belangrijke informatie geven bij de normering, doen wij een oproep om bij het inplannen van de examens, ook de opleidingscode toe te voegen.

Om examens voor studenten te plannen in Facet is het noodzakelijk om kandidaatgegevens in te lezen. Het gaat hierbij om gegevens zoals BSN, voor- en achternaam, geboortedatum, leerlingnummer, geslacht, planningsperiode, schoolsoort en leerweg. Daarnaast kunnen nog drie kenmerken toegevoegd worden, waaronder de opleidingscode (voorheen Crebonummer).

Deze opleidingscode geeft belangrijke informatie bij de normering en helpt inzicht te krijgen in de resultaten/vaardigheidsscores per sector en opleidingsniveau. Deze informatie wordt vergeleken met voorgaande jaren waardoor mogelijke afwijkingen gesignaleerd kunnen worden.

Daarom vragen we u om de opleidingscode per student te vermelden in het daarvoor betreffende veld ( ‘ Kenmerk 3 ’ ), zie onderstaande printscreen. Want hoe meer gegevens, des te betrouwbaarder zijn de gepresenteerde resultaten.