Hoe weet ik welke variant mijn student gemaakt heeft in Facet?

Vraag

In Facet krijg ik te maken met versies en varianten met letters en cijfers. Hoe weet ik welke variant mijn student gemaakt heeft?


Antwoord

Als u een examen in Facet afneemt, maken de studenten verschillende varianten van het examen. De variant van het examen wordt aangegeven met een nummer. De afnameplanner kan het nummer van de variant zien als de rapportage van het behaalde resultaat beschikbaar is. Bij contact met de helpdesk of de Examenlijn is dit variantnummer van belang.


Op het moment dat er een afnamegroep gepland wordt met meerdere varianten van het examen binnen dezelfde groep, geeft Facet die afnameversies een letter. Deze indeling geldt alleen voor de afnamegroep van dat geplande tijdstip. Het is een hulpmiddel zodat de afnameleider/surveillant naar eigen wens het lokaal in kan richten en kan bepalen wie naast wie kan zitten. Deze letters kunnen lopen van A t/m Z.


Als er een volgende afnamegroep gepland wordt met meerdere varianten worden weer letters toegekend. Ook die gelden alleen voor de afnamegroep van dat tijdstip en zijn weer van A t/m Z. Versie A van de eerste afnamegroep kan dus een andere variant zijn dan versie A van de volgende afnamegroep.


Welke variant de kandidaat gemaakt heeft, is duidelijk als de afname afgesloten is. Zodra het resultaat bekend is heeft de kandidaat ook een variantnummer bij zijn afname staan. Dit variantnummer verwijst naar de bijbehorende omzettingstabel.