Hoe weet ik welke variant mijn student gemaakt heeft in Facet?

Vraag

In Facet krijg ik te maken met versies en varianten met letters en cijfers. Hoe weet ik welke variant mijn student gemaakt heeft?


Antwoord

Als u een examen in Facet afneemt, maken de studenten verschillende varianten van het examen. De variant van het examen wordt aangegeven met een nummer. De afnameplanner kan het nummer van de variant zien als de rapportage van het behaalde resultaat beschikbaar is. Bij contact met de helpdesk of de Examenlijn is dit variantnummer van belang.


Op het moment dat er een afnamegroep gepland wordt, verdeelt Facet automatisch de beschikbare varianten willekeurig over de afnamegroep. Daarbij geeft Facet die varianten een letter. Deze indeling met letters geldt alleen voor de afnamegroep van dat geplande tijdstip.


Als er een volgende afnamegroep gepland wordt, worden weer letters toegekend. Ook die gelden alleen voor de afnamegroep van dat tijdstip en zijn weer van A t/m Z. Versie A van de eerste afnamegroep kan dus een andere variant zijn dan versie A van de volgende afnamegroep.


Welke variant de kandidaat gemaakt heeft, is duidelijk als de afname afgesloten is. Zodra het resultaat bekend is heeft de kandidaat ook een variantnummer bij zijn afname staan. Dit variantnummer verwijst naar de bijbehorende omzettingstabel.