Let op: Je bekijkt nu informatie uit een oud examenjaar.Ga naar het huidige examenjaar

Verruiming afnameperiode P2

Gepubliceerd op

Als gevolg van de maatregelen die het kabinet heeft getroffen om verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan, is bij mbo-instellingen de behoefte ontstaan om gedurende een langere periode de centrale examens mbo af te kunnen nemen.

Zoals in de vooraankondiging van 9 oktober is aangegeven, heeft het College voor Toetsen en Examens (CvTE) afnameperiode 2 uitgebreid. De afnameperiode zal eerder starten, namelijk al op maandag 19 oktober. Het betreft hier de examens Nederlandse taal 2F/3F, Engels B1 en rekenen 2F/3F.

De wijziging van de regeling waarmee eerder de tijdvakken zijn vastgesteld, is gepubliceerd in de Staatscourant en is na te lezen op officielebekendmakingen.nl .

De wijzigingen zijn ook op Examenbladmbo.nl doorgevoerd; de pagina van afnameperiode 2 en de activiteitenplanning 2020-2021 zijn hierop aangepast.

Verruiming van afnamemogelijkheden later dit studiejaar is nu bij CvTE onderwerp van onderzoek en wordt overlegd met betrokken partijen. Daarover zult u zo spoedig mogelijk worden geïnformeerd.